Phase Change Material oplossingen worden binnen de foodbranche al veelvuldig ingezet. Denk aan het toevoegen van diepvries gelpacks op -21°C voor het overbruggen van lange transporten, maar ook aan het toevoegen van koelplaten aan koelschappen in de supermarkt om energieverbruik terug te dringen.
Phase Change Materials hebben een gevalideerde receptuur waardoor ze een betrouwbare koel- of warmtebron vormen. Het stol- of smeltpunt van PCM is de temperatuur die het langste wordt vastgehouden, namelijk gedurende de gehele periode dat het Phase Change Material van fase aan het veranderen is. Zo blijven jouw foodproducten langdurig binnen de juiste temperatuurrange en wordt bederf vertraagd. Uitvalpercentages zullen drastisch naar beneden gebracht worden.
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Phase Change Material voor het op temperatuur houden van jouw producten zonder directe afhankelijkheid van elektriciteit? Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.
Voor meer informatie over onze maatwerkoplossingen, ga naar www.coolpack.nl.
De thermische opslag is het hoogste rondom het stol-/smeltpunt
Blijft op de temperatuur van het smeltpunt totdat PCM volledig van fase verandert is
Door de receptuur volgens bewezen standaarden aan te passen
Geen (elektrische) koeling of verwarming ter plekke nodig
Constante, bewezen effectiviteit voor o.a. vitale sectoren
Verlengd gebruik van hernieuwbare energie door opslag en meermaals te gebruiken.
Hydrated Salts
-18°C
290 kJ/kg
Clear liquid with white sediment @25 °C
Organic Mixture
5°C
271 kJ/kg
Transparent liquid @25 °C
Bevroren voedselproducten vervoeren op -21°C met PCM
Broer en zus Koon en Jennifer Ho staan aan het roer van een groot productiebedrijf van authentieke en moderne Chinese gerechten, welke is voortgekomen uit een eethuisje van hun vader in Amsterdam. In de coronacrisis startte Jennifer Dimsummen.nl op: een webshop waarmee consumenten ook thuis konden genieten van Dim Sum. Dat zijn kleine gerechtjes uit de Chinese keuken, ook wel de tapas van China genoemd. Deze worden bevroren verzonden, met Phase Change Material gelpacks van Coolpack! Lees in deze casus hoe ze het bevroren transport van voedsel naar consumenten aanpakken
Heb je een vraag, behoef je advies of wil je een offerte aanvragen? Neem gerust contact met ons op door te bellen naar +31 (0)33 457 19 82, en mailtje te sturen naar info@coolpack.nl of dit contactformulier in te vullen. We reageren altijd binnen een werkdag. Je kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag van 8:30 – 17:00 uur.
We staan voor je klaar!
+31 (0)33 457 19 82
info@coolpack.nl
Industrieweg 11b | 1566 JN Assendelft